Непал е една от най-мистичните страни в света, прочута с богатата си култура, етническо разнообразие и невероятна природа. В Непал се говорят повече от 150 диалекта и живеят някои от най-редките животни в света, като индийски носорог, бенгалски тигър, червена панда и националното цвете Рододендрон.

Print Friendly, PDF & Email

Екскурзията предлага невероятна възможност за разглеждане на Непал и потапяне в атмосферата на живота в страната. В момента няма обявена актуална дата за пътуване по този маршрут, свържете се с нас за повече информация!

Ден 1 Излитане от летище София за Катманду.

Ден 2 Пристигане в Катманду. Трансфер до и настаняване в хотел Shangri-La. Тук ще прекараме първите 3 нощи от престоя ни в Непал. Първият ни ден обаче ще бъде ден за почивка. (В)

Ден 3 След закуска се отправяме на полудневно запознаване с храма Сваямбунат и столицата Катманду. За пълно потопяване в атмосферата на града, ще се повозим и на рикша. След обяд ще се разходим около храма Боуданат, където ще имаме възможност да общуваме с тибетски лама, а привечер ще сме в храма Пашупатинат, където ще станем свидетели на ритуала Аарти. След залез ще се върнем в хотела за вечеря. (З, В)

Ден 4 Днес ще се потопим в атмосферата на два от общо 4-те града, които изграждат столицата Катманду – Патан и Бактапур. Ще видим мястото, където в изолация от хората живее “живата богиня Кумари”. За обяд ще гостуваме на непалско семейство и ще се запознаем с типичната за страната храна – дал бат, къри и др. За вечеря ще се приберем в хотела. (З, О, В)

Ден 5 Днешният ни ден ще премине в пътуване – отправяме се от Катманду към Покхара (210 километра, около 6 часа път). За да разнообразим еднообразието, ще спрем при река Тришули, където ще си организираме рафтинг. Не толкова големите любители на приключенията ще могат вместо рафтинга да посетят храма Манакамана, до който се стига с въжена линия. След обяд пристигане в Покхара и настаняване за 3 нощувки и вечеря в хотел Atithi Resort and Spa (З, В)

Ден 6 Днес денят ни ще започне много рано с отпътуване за Сарангкот (1592 м над морското равнище), за да можем да се насладим на невероятен изгрев над Хималаите (зависи от метеорологичните условия). След обяд ще се разходим в Покхара и ще вечеряме в хотела. (З, В)

Ден 7 След закуска трансфер до Канде (1700 метра надмоска височина), от където ще започне нашето трекинг приключение. Очакват ни около 5 часа ходене до селището, в което ще нощуваме – Толка (1720 метра надморска височина). По пътя ще минем през т.нар. Австралийски камп (2200 метра), от където се разкрива невероятна гледка към Анапурна.  Ще обядваме в Деурали, след което за около 90 минути ще се спуснем до Толка, където ще се настаним в хижа или лодж и ще вечеряме. (З, О, В)

Ден 8 Днес ще продължим със стръмно спускане към реката за около 1 час, след което ни очаква стръмно изкачване за около 3 часа през изоставени села с невероятни гледки към Хималаите. След като стигнем Гандрук, едно от най-големите селища на хора от народността Гурунг, ще посетим един от най-успешните проекти за консервация на екосистемата в региона. (З, О, В)

Ден 9 Днес след много ранно ставане, за да се полюбуваме още веднъж на изгрева над Хималаите, ни предстоят 5 часа спускане към Наяпул, от където ще тръгнем обратно към Покхара. За вечеря ще бъдем в хотел Atithi Resort and Spa. (З, О, В)

Ден 10 След закуска отпътуваме обратно за Катманду, като по пътя ще спрем в Бандипур. (З, В)

Ден 11 Закуска, трансфер до летището и отпътуване за София. Пристигане в София късно вечерта.(З)

З = закуска, О = обяд, В = вечеря

Протичането на програмата по-горе подлежи на препотвърждение от страна на нашите партньори в Непал, тоест възможно е последователността в програмата да бъде променена на място. Възможно е и някои от хотелите да бъдат сменени с други в същата категория. 

Information

Find More