13 дни/ 10 нощувки! Насладите на невероятната смесица от култури, прекрасна архитектура и невероятна храна

Print Friendly, PDF & Email

 

Ден 1 Отпътуване от София  

Ден 2 Пристигане в Хо Ши Мин. Посрещане на летището, трансфер до и настаняване в хотел Le Duy 3*. Тук ще прекараме първите 3 нощи от престоя ни във Виетнам.

Ден 3 След закуска ще се запознаем с тунели Ку Чи – невероятна мрежа от проходи и тунели, покриваща разстоянието от над 250 километра. Тунелите са били започнати през 1948 година като защита срещу френските въздушни удари, а по време на Виетнамската война са дали убежище на над 16 000 виетконгски партизани. Връщане в Хо Ши Мин в ранния предиобед и обяд в местен ресторант. След обяд тръгваме на обиколка на старата столица на Френска Индочайна – Сайгон, днешен Хо Ши Мин. Запознаването ни със забележителностите на града ще завърши с посещение на стария пазар Бен Тан (Ben Thanh), където ще можем да упражним уменията си да се пазарим. (З, О)

Ден 4 Днешният ден ще е доминиран от една от най-важните реки в региона – река Меконг и нейната делта. Сутринта ще се отправим към град Бен Тре, като преди да стигнем самия град, ще се качим на моторна лодка и ще изследваме реката Бен Тре – ще спрем да се запознаем с процеса по производството и печене на тухли, как се обработват кокосови орехи и дори ще спрем да пием чай при няколко местни семейства, които произвеждат типични матраци. След това пътешествието ни продължава с велосипед през оризовите тераси и зеленчуковите градини. След като се наобядваме в малък местен ресторант, ще се отправим обратно към град Хо Ши Мин. Разстояние 90 километра на посока, пътуване около 2 часа. (З, О)

Ден 5 Днес след закуска ще имаме свободно време преди трансферът ни към летището и отпътуването ни за Камбоджа с полет К6 825 на Cambodia Angkor Air в 12:00 часа. След като кацнем на летището в Сием Рийп в 13:10 часа, ще ни посрещне нашият местен водач и ще отидем да вземем разрешителните за влизане в храмовия комплекс Ангкор, след което ще се отправим към храма Пном Кром. Построен през 9-ти век на висок хълм над езерото Тонле Сап, храмът ще ни даде неповторим изглед към залеза. Вечерта ни ще приключи с вечеря и шоу програма с традиционни танци Апсара. Настаняване в хотел Treasure Oasis 4* (З, В) 

Ден 6 Днес денят ни ще започне много рано – около 5:00 ще се отправим към основният и най-голям храм, Ангкор Ват и ще посрещнем изгрева там. След като отделим достатъчно време на всички детайли и структури в този най-известен храм от комплекса Ангкор, ще се отправим към друг много известен храм от 12-ти век – Та Пром или храмът, който джунглата си е взела обратно. След като обядваме в местен ресторант, ще се отправим към Бантеай Срей или “Женската Цитадела” – друг прекрасен храм от 10 век, част от комплекса Ангкор.  (З, О)

Ден 7 Днес след закуска ще се отправим към Бенг Меалеа – построен през 13-ти век индуистки храм, разположен на около 40 км от основната група храмове в Ангкор, който обаче е послужил като модел на Ангкор Ват (най-известният храм в комплекса). След посещението ще се върнем в Сием Рийп за обяд в местен ресторант и след като си починем, ще се отправим към изумителния Ангкор Том, наричан още “Големия град”. След посещението на храма Байон, Терасата на слоновете, Терасата на прокажения крал и много други, ще се приберем в Сием Рийп за нощувка в хотела. (З, О)

Ден 8 След закуска ще се отправим към езерото Тонле Сап за целодневна екскурзия. Първо ще пресечем с лодка наводнената гора и ще достигнем Прек Тоал, където ще получим разрешение да влезем в резервата за птици и да наблюдаваме изумителната флора и фауна, като ще имаме възможност да наблюдаваме птиците в резервата от наблюдателните кули, където рейнджърите пазят колониите. Обядът е включен в екскурзията. (З, О)

Ден 9 Днес ще се отправим на двудневно приключение извън туристическите забележителности на Камбоджа – сутринта ще отпътуваме за Батамбанг по живописните пътища през малки селца с характерна архитектура, оризови тераси и малки ферми. По пътя ще спрем във ферма за производство на коприна и ще станем свидетели на целия процес по отглеждането на копринените буби, преденето и боядисването на коприната. По желание можем да спрем и да наблюдаваме работата на местни скулптори. Обядът ни ще бъде отново в местен ресторант. За нощувка ще се настаним в хотел Classy Hotel & Spa 4*  (З, О).

ВАЖНО: в региона на Батамбанг туризмът не е високо развит. Обслужването в ресторантите, хотелите и т.н. е на местно ниво.

Ден 10 Днес отново е ден за приключения – Тук-тук тур сред природата. Ще започнем от древната пагода Ват Балат, която се намира на около 3км от центъра на града. Докато следваме пътя покрай малкото поточе, ще имаме възможност да се насладим на среда, непроменена от стотици години – селски къщи, оризови тераси и зеленчукови градини, занаятчийски работилници и т.н. Преди да обядваме в местна къща, ще се запознаем с още обичайни за региона занимания – производство на ножове, приготвянето на местната рибена паста “Прахок” и др. Привечер ще станем свидетели на уникална гледка около пещерата Пном Сампов – милиони прилепи излитат на открито в търсене на храна. Нощувка в хотела. (З, О)

Ден 11 След закуска наземен трансфер до Сием Рийп (около 3 часа) и полет в 14:10 до град Хо Ши Мин във Виетнам. Трансфер до и настаняване в същия хотел в град Хо Ши Мин Le Duy 3*. Свободно време (З).

Ден 12 Свободно време през целия ден в Хо Ши Мин. Вечерта трансфер до летището и отпътуване за София. Хотелските стаи ще са на разположение до 12:00 часа, като ще има възможност да се запазят няколко стаи до вечерта. 

Ден 13 Пристигане в София

Протичането на програмата по-горе подлежи на препотвърждение от страна на нашите партньори във Виетнам и Камбоджа, тоест възможно е последователността в програмата да бъде променена на място. Възможно е и някои от хотелите да бъдат сменени с други в същата категория. 

Цена на човек, настанен в двойна стая по време на пътуването 1990 евро
Цена
на човек, настанен в единична стая 2380 евро

Пакетната цена включва:

  • Самолетен билет София – Хо Ши Мин – София с редовни полети с включени летищни такси и чекиран багаж до 30 кг..
  • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Рийп – Хо Ши Мин с редовни полети с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.
  • Транспорт във Виетнам и Камбоджа с климатизирано превозно средство.
  • Настаняване на легло в двойна стая за 10 нощувки в 3- и 4-звездни хотели според програмата
  • Изхранване, което включва 10 закуски, 8 обяда и 1 вечеря според програмата
  • Входни такси за всички забележителности според програмата
  • Местен английскоговорящ екскурзовод.
  • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро

В цената не са включени:

  • Входни визи за Виетнам и Камбоджа.
  • Разходи от личен характер

Information

Find More