Наричат го скритото съкровище на Азия, едва от скоро достъпно за туристи

Print Friendly, PDF & Email

Програма за пътуването

17 март 2019 – Излитане от летище София в 12:25 часа с редовен полет на Катарските авиолинии през Доха за Янгон.

18 март 2019 – Пристигане в Янгон много рано сутринта в 05:45 часа. Посрещане на летището от местния ни водач, след което трансфер до железопътната гара на Янгон, от където ще започне първото ни приключение: посещение на пазара Данингоне (Danyingone Market), по-известен като Железопътния пазар, който е разположен в покрайнините на Янгон. Пътуването с влак ще отнеме около 90 минути и ще приключи на гара Данингоне – едновременно гара и оживен пазар, на който се продават плодове, зеленчуци, месо, цветя и т.н. Някой от търговците са разположили стоката си на самите железопътни релси и трябва да я приберат, когато минава влак… По-късно връщане в Янгон с автобус и настаняване в хотел Central Hotel, Yangon. Свободен следобед за почивка. Нощувка в Янгон.

19 март 2019 – Целодневна екскурзия в Янгон. Ще започнем деня в сърцето на Янгон, където ще разгледаме интересна селекция от паметници и колониални сгради като Паметникът на независимостта, Кметството и Пагодата Суле. След това ще посетим Националния музей, където ще се запознаем с историята на Мианмар. След обяд ще посетим някои от известните пагоди, в които се пазят реликви от Буда. Ще посрещнем залезните часове на най-святата пагода в града, Шведагон Пагода (Shwedagon Pagoda) и ще видим как слънцето се отразява в позлатената ѝ ступа. (З)

20 март 2019 – Сутринта след ранна закуска (или сух пакет) трансфер до летището и полет за Баган. Настаняване в хотел Temple View Bagan. Остатъкът от деня ще прекараме сред изключително ефектната равнина на Баган, където са разположени над 2000 храма, построени през последните 800 години. Ще посетим няколко забележителни храма и ще се запознаем с тяхната впечатляваща история, а за финал ще посрещнем залеза над долината от някоя от многото храмови платформи. Нощувка в Баган. (З)

21 март 2019 – Днес след закуска ще отпътуваме за Планината Попа (Mount Popa) – светият дом на духовете. Планината Попа представлява загаснал вулкан във формата на любопитно издигащ се от равнината цилиндичен хълм. След като се порадваме на изумителната гледка, ще станем свидетели на Нат Пве (Nat Pwe) – церемония, при която се даряват духовете и по време на която под музикален съпровод медиуми изпадат в транс и се свързват с духовете. По пътя обратно към хотела ще спрем да се запознаем с местните технологии за производство на палмово масло и плетене на кошници. (З)

22 март 2019 – Днес след закуска ще отпътуваме с лодка за пещерния храм Кяук Гу Умин (Kyauk Gu Umin) на бреговете на река Ирравадди (Irrawaddy). Храмът е украсен огромни образи на Буда и издълбани в пясъчника релефи. След храмът ще продължим с лодка за Баган, докато наблюдаваме живота покрай реката. Следобедът ще си починем. (З)

23 март 2019 – Сутринта след закуска (или сух пакет) трансфер до летище Баган и полет за Хехо. Трансфер до езерото Инле, като по пътя ще спрем да разгледаме пещерите Пиндая, в които има над 8000 образа на Буда, направени от алабастър, мрамор, тик, тухли, лак и цимент. След Пиндая продължаваме с трансфер с лодка до и настаняване в хотел The Serenity Inle Resort. (З)

24 март 2019 – Днешния ден ще прекараме около езерото Инле. След закуска ще плаваме сред красотите на хълмовете, прегърнали езерото от всичките му страни, ще медитираме над изключилтените умения на местните рибари да гребат с краката си, докато грациозно търсят място за риболов. Ще посетим също плащавите градини и село Инта. След обяд ще се отправим отново с лодка за Индеин, където ще посетим скритият храмов комплекс, в който стотици мънички ступи са покрити с мъх и зеленина. (З)

25 март 2019 – След закуска ще се отправим отново към езерото Инле, където отблизо ще се запознаем с изкуството на гребането с един крак, а който желае може да се научи на това традиционно местно умение ???? . След това преживяваме ще прекараме известно време в дома на местно семейство, ще вземем душ под открито небе, след което преоблечени в сухи дрехи ще ни почерпят със зелен чай и местни дребни сладки. Ще се върнем в хотела с дългоопашата лодка. (З, О)

26 март 2019 – След закуска трансфер с лодка от хотела, след което трансфер до летището и полет за Янгон. Трансфер до хотела и свободен ден. (З)

27 март 2019 – Рано сутринта в 07:20 полет на Катарските авиолинии за София през Доха. Пристигане в София в 21:15 часа.

З = закуска, О = обяд

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Янгон – София с редовни полети с включени летищни такси.
  • Еднопосочен самолетен билет Янгон – Баган с редовни полети с включени летищни такси.
  • Еднопосочен самолетен билет Баган – Хехо с редовни полети с включени летищни такси.
  • Еднопосочен самолетен билет Хехо – Янгон с редовни полети с включени летищни такси.
  • Наземен транспорт с климатизирано превозно средство според програмата по-долу.
  • Пътуване с влак според програмата по-долу.
  • Пътуване с лодка според програмата по-долу.
  • Настаняване на легло в двойна стая за 9 нощувки в 3- и 4-звездни хотели според програмата по-долу.
  • Изхранване, което включва 9 закуски според програмата по-долу.
  • Входни такси за всички забележителности според програмата по-долу.
  • Водач
  • Местен английскоговорящ екскурзовод.
  • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

В цената не са включени:

  • Входна виза за Мианмар.
  • Разходи от личен характер;
  • Дарения и такси във връзка с фотографиране в някой от обектите по програмата (ако има такива такси);

Information

Find More