Print Friendly, PDF & Email
Предстои ви азиатско пътуване и сте намислили кратък престой в Бангкок? Ами сега?

… наричат го Градът на ангелите, той е столица и най-голям град в Тайланд… ама наистина огромен! А това, което ще откриете в него ще ви изуми! Предлагаме ви план за действие:

Гранд Палас или Кралският Дворец
Това е най-огромният и пищен дворец в столицата. Помещава се в повече от 100 сгради. Тук можете да видите Буда във всичките му по-известни пози- седящ,  полегнал, но най-известната статуя определено е на Изумудения Буда. Мястото е невероятно и не бива да го пропускате!

grand-palace-bangkok-thailand

Wat Po
Храмът на полегналия Буда, впечатлява с размера на статуята, която приютява- 45-метрова позлатена статуя на лежащото божество. В храма има още десетки хиляди по-малки статуи на Буда, а мястото счита за родното място на тайландския масаж. В храма има школа за обучение по масаж, където се стичат хора от цял свят, за да научат това изкуство.

buda

Круиз по р. Чао Прая и каналите й
Каквато и лодка да изберете, малка моторна, с каквато се возихме ние 🙂 , голяма или туристическо корабче, преживяването от плаването по огромната река ще е незабравимо. В най-хубавата част, реката е обградена и от двете страни от най-луксозните хотели на Бангкок.. а когато стигнете до каналите, ще останете поразени от гледката. Каналите са пълни с живот.

%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%8f-%d0%b2-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5
Плаващият пазар Дамноен Садуак

Това е най-известният от плаващите пазари в цял Тайланд. Намира се на около 100 км. от Бангкок, затова си отделете един предиобед, за да стигнете до там, да разгледате и да се върнете обратно в столицата.
Всяка сутрин от местните канали прииждат стотици лодки, напълнени с най-причудливи стоки- дрехи, сувенири, местна сготвена в лодката храна, буквално каквото се сетите. Ако си харесате нещо, можете да повикате избрана лодка, тя се приближава до вас и вие си купувате желаното нещо :).

%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b8
Бар на покрива на хотел Banyan tree 5*

Качете се на последния етаж на хотела, където са разположени бар и ресторант. Градът се вижда като от хиликоптер :). Можете да го огледате от всичките му страни, особено романтично е вечер при залез. Чак тогава разбирате колко огромен всъщност е Бангкок.

%d0%b1%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%ba%d0%be%d0%ba-%d0%b1%d0%b0%d1%80